Followers

Powered by Blogger.

Tamaki Kura Tuatahi 2018

by - December 09, 2018

Mo te katoa o tēnei tau, i te haratau te kapa o Te Kahui Huringa mo te whakataetae kapa haka o te rohe o Tamaki Makaurau. Nā mātau te māringa nui ki te whakahaere i tēnei kaupapa i tēnei tau. I timata te whakataetae i te 15 o Nōema, koira te rā i pōhiri mātau te kura i ngā kapa e tū ki runga i te atāmira.
I noho te roopu haka ki te kura mai te 15 o Nōema ki te 17 o Nōema. I te 16 o Nōema, i matakitaki mātau te kapa i ngā roopu katoa, hei tautoko mo ngā kapa i tū i te Rāmere.
I te Rāhoroi, i matakitaki mātau i tō mātau roopu ngāhau, i reira mātau e tautoko ana i o mātau teina, kātahi whai muri i tēnei, i hoki mātau ki te wahi i te moe mātau, ki te whakarite ia mātau te roopu haka.
I tae te wā mā mātau te tū ki runga i te atāmira, i te āmaimai mātau ēngari i te hīkaka mātau āno hoki.
I tū rangatira mātau, i heke mātau mai i te atāmira me tāku poho kēreru i to mātau nei tū. I tae te wā mo te tuku taonga, i te whiwhi mātau ngā taonga, kātahi i te karanga rātau i ngā īngoa o ngā kapa, ka haere ki ngā ā motu, i karanga rātau i te kapa whakaihu waka i tēnei tau, "Te Kahui Huringa", i te pekepeke haere te roopu nei, i te tino harikoa, i te tino poho kēreru mātau ia mātau āno.







You May Also Like

0 comments